Projekt Fremtidsfabrikken (historik)

Projekt Fremtidsfabrikken (historik)

Fremtidsfabrikken Sydfyn er et stort sydfynsk projekt, der skaber bedre vækstbetingelser for kreative iværksættere. Det gør vi fordi:

+ Nye iværksættere kan få den hjælp og vejledning, der skal til for at overleve og blive en succes som selvstændig.

+ Etablerede iværksættere kan hente ny inspiration og finde samarbejdspartnere i netværk og andre af Fremtidsfabrikkens aktiviteter.

Målet med projektet er at skabe vækst og en forøgelse af andelen af kreative iværksættere i de fire sydfynske kommuner: Ærø, Langeland, Faaborg-Midtfyn og Svendborg.

Fremtidsfabrikken er et bud på, hvordan Sydfyn bedst skaber attraktive rammer for de kreative erhverv og deres samspil med det øvrige erhvervsliv. Samtidig skal Fremtidsfabrikken placere Sydfyn på Danmarkskortet, som omdrejningspunkt for kreativ innovation og udvikling, og derved tiltrække iværksættere fra resten af landet.

Den Sydfynske Model

Fremtidsfabrikken er en særlig sydfynsk model, hvor vækst, kreativitet og det gode liv går op i en helhed. Her skabes vækst og branding af det kreative Sydfyn i fællesskab mellem offentlige og private aktører.  I samarbejde med private aktører skal der skabes et kreativt og dynamisk miljø, hvor iværksættere kan udvikle deres virksomhed. Fremtidsfabrikken skal udvikle og tilbyde kreative iværksættere et uddannelsesforløb i vækst, så Sydfyn og øerne også giver iværksættere mulighed for faglig og personlig udvikling. I tæt samarbejde med kommunerne, erhvervsråd, revisorer, banker og andre rådgivere skal Fremtidsfabrikken forbedre de erhvervsmæssige rammebetingelser for iværksættere.

Med fantastisk natur og kulturelle tilbud er der allerede private rammebetingelser på Sydfyn og øerne for den kreative iværksætter og dennes familie. Det gode iværksætterliv skal bruges som en del af den branding, der skal trække kreative iværksættere fra andre dele af landet. 

Du kan læse meget mere om Fremtidsfabrikkernes historie her: www.projekt.fremtidsfabrikken.com.