Tænk ud af boksen

Tænk ud af boksen

En dag i Kirstens selskab er langt fra kedelig: Med det samme hun træder ind i et rum giver hun glæde videre til folk omkring sig gennem hendes smil og hendes evne til at lytte, reflektere og forstå. I denne sammenhæng betyder det, at jeg føler mig hørt og set og at vores samtale ikke bare er noget, som Kirsten gør fordi hun er et godt menneske – hun har LYST til at tale med mig, fortælle mig hendes historie og høre om mine erfaringer med iværksætterlivet.

Evnen til at lytte og se andre mennesker er noget hun bruger i firmaet Out Of The Box, som har eksisteret i de sidste 18 år. Her underviser hun organisationer, virksomheder og enkeltpersoner i, hvordan de kan tænke ud af vane-boksen og i, hvordan de kan få mere ud af det potentiale, som hvert menneske har. Hendes motto er ”at samle kernerne op og bruge dem, fremfor kun at presse citronen”.

”For os er kreativitet og effektivitet to sider af samme mønt. Når folk hører de to ord i samme sætning for første gang, så ser de mærkeligt på mig. Men når vi så kommer i gang med fx stemmetræning og krops-holdning i forhold til præsentationsteknik, så falder tiøren for mange og de vil gladelig være med på kur-set” siger Kirsten storsmilende, mens hun efterligner nogle af de kropsholdninger, som hun viser på kur-set: Krum ryg betyder usikkerhed, mens en rank ryg betyder selvsikkerhed.

Erhvervslivet skal spille sammen
Idéen til virksomheden kom for år tilbage, da Kirsten opdagede, hvor konkurrenceprægede mange virksomheder var, og naturligt er, blevet. Da Kirsten fortæller det er det tydeligt at se på hendes ansigt, at hun ikke mener det bør være sådan: Hendes mund lukker sammen og hendes hoved hænger nedad, mens krøllerne følger med. Ifølge Kirsten er fokus i højere grad på den enkelte i stedet for på fællesskabet, som gør det svært at spille sammen.

Da Kirsten en dag efter arbejde sad på en bar, trådte nogle musikere ind, som tydeligvis ikke kendte hinanden. Musikerne sad og jammede, stemte instrumenter, tunede sig ind på hinanden og gjorde sig klar til en koncert på baren. Ingen af musikerne kendte hinanden – og de kunne alligevel spille sammen uden problemer. Dét var Kirsten fascineret af og der opstod idéen til Out of the Box: hun ville lære at forstå det tankesæt, der lå bag, så hun kunne lære erhvervslivet at spille sammen på samme måde. Noget, som hun og Else er lykkedes med og stadig gør den dag i dag, 18 år efter. Senere kom de åbne kurser og forløb i personlig performance og præsentationsteknik til. Som en naturlig videreudvikling af Elses baggrund som teaterinstruktør og underviser i improvisationsteknik. Og fortsat i samme ånd og ønske om at ville hjælpe ansatte og organisationer med at frigive potentialer, så mere kan bringes i spil og trivsel kan værnes op. Også i konkurrenceskærpede tider med særligt fokus på effektivitet.

Én af drivkrafterne bag Fremtidsfabrikken
Fokus på fællesskabet er netop én af grundene til, at Kirsten valgte at engagere sig i iværksætterhuset Fremtidsfabrikken. Hun drømte om et iværksætternetværk, hvor andre var i samme eller i en lignende båd, som hun var. Da hun i avisen så en mulighed for at være med til at skabe et kommende iværksætterhus, blev hun meget begejstret - og meldte sig til med det samme! Heldigvis for Kirsten er hun stadig meget begejstret og glad for at kunne være en del af:

"Jeg manglede et sted at kunne sparre og et sted, hvor jeg kunne have kolleger. Det drømte jeg om da vi startede Fabrikken, og det er det jeg har i dag: Vi er alle frie mennesker i en stor organisation. Vi er gode til at være sociale sammen, men er så sandelig også gode til at være faglige sammen” fortæller Kirsten i s kantine: Et sted, hvor mange indbyggere spiser frokost sammen, deler historier, får sparring med hinanden og griner med hinanden. Der er da heller ingen tvivl om, at Kirsten gerne vil netværket: Hendes øjne lyser lidt klarere når hun for-tæller om det unikke netværk, som er her på Fabrikkerne og hendes armbevægelser bliver lidt større, end de har været tidligere i interviewet, når hun snakker om de fordele hun ser ved det store og givtige netværk, som er på Fremtidsfabrikkerne.